Nebezpečné stěhování

6. 12. 2017 20:43:03
Byl jednou jeden pán a byla jedna paní. Ta paní pozvala toho pána k sobě domů, aby jí pomohl přestěhovat pár kusů nábytku.

Nejdřív to měl být jen stůl. Pak i almara a ještě pár věcí. Ten pán s tím souhlasil a přišel k té paní na to stěhování. Ještě než k ní přišel, obdržel od ní e-mail, v němž se ho mimochodem ptala, proč si všichni u ní v domě o nich myslí, že spolu chodí, na což ten pán nestačil odpovědět. A tak se stalo, že se ten pán ocitl v jámě lvové u té paní doma, kde ho velmi srdečně přivítala a slíbila mu, že pak půjdou spolu do divadla. Dokonce jim připravila i večeři a nalila do křišťálových číší víno z Moravy. A tak začali oba zkoumat, jak budou stěhovat almaru z místa A do místa B. Ten pán se šel podívat do obýváku do svého saka, kolik je hodin, neboť ta paní chtěla vědět, kolik mají času. Při té příležitosti se tomu pánovi podařilo rozbít a rozlít jednu skleničku s bílým vínem, kterou ta paní pro ně nalila a s nimiž si ještě nestačili ťuknout, neboť se to víno mělo vypít s onou dobře vypadající večeří, kterou ona dáma připravila. Ten nešikovný pán si ještě ve své bláhovosti řekl, že střepy nosí štěstí. Ale ta paní to tak neviděla, přiběhla za ním do obýváku a začala mu strašně spílat. Ten pán se slušně omluvil a řekl té paní, že mu je to velice líto a že koupí novou skleničku. Ale ta paní ve svém hudrování pokračovala dál a dál, až tomu pánovi nezbylo nic jiného, než aby byt té paní spěšně opustil. Cestou z onoho bytu ještě dostal od té paní SMS, kde stálo, že jí zničil koberec a že si na to stěhování bude muset sjednat někoho jiného a že mu moc děkuje, protože jí jenom zbytečně přidělal práci místo toho, aby jí pomohl. Také mu napsala, aby do toho divadla už nechodil, že ho nemůže vystát.

Ten pán chvíli o celé věci mlčel a nechtěl to rozmazávat, ale posléze té paní napsal SMS, že mu asi dluží omluvu. Ta paní mu nakonec napsala nasupenou omluvu s tím, že pro své jednání měla pádný důvod. Mezitím si ten pán někde zjistil, že vyčistit koberec od bílého vína není až taková věda. O tom ho ujistilo několik zkušených žen, které s tímto měly jisté zkušenosti. Příští den se v oné městské části, kde bydlela ta paní, konal ples, a ta paní se toho plesu účastnila. Ten pán se toho plesu neúčastnil. Místo toho seděl doma na kanapi a přemýšlel, co se té paní honí hlavou. Na tom plese tu paní někdo vyfotografoval s ještě jednou dámou. Obě dámy měly stejné šaty a vypadaly velice elegantně.

Tu fotografii si ta paní umístila na facebooku a ten pán to tam našel. Přišel na to příští den v práci a přemýšlel, co a jak. A té paní pod tu fotografii napsal následující větu: „Es ist nicht alles Gold, was glänzt...“ Jak vidíte, věta byla napsána německy a do češtiny se překládá slovy: „Není všechno zlato, co se třpytí!“ Ta paní byla znalá německého jazyka a během necelé půl hodiny mu napsala SMS, že na jeho pitomý poznámky není nikdo zvědavej a že jí to jeho negativní myšlení leze krkem. Krátce na to ten pán zjistil, že si ho ta paní na facebooku zablokovala.

Poté se ten pán s tou dámou pohádal ještě víc. A přestali být přáteli.

Jaké plyne poučení z tohoto příběhu?

Pro každé pohlaví z toho plyne něco jiného:

Pro muže z tohoto příběhu plyne, že by neměli chodit pomáhat ženám stěhovat nábytek, protože mohou dojít ke strašné újmě.

Pro ženy z toho plyne, že si nemají zvát do svého bytečku nešikovné pány na stěhování, případně popíjení vína, protože může dojít ke strašné tragédii.

Jinak pro obě pohlaví z tohoto mravoličného příběhu plyne poučení, že každý dobrý skutek, případně pokus o dobrý skutek, musí býti po zásluze potrestán.

Autor: Jan Šefranka | středa 6.12.2017 20:43 | karma článku: 11.69 | přečteno: 535x

Další články blogera

Jan Šefranka

Příležitost

Tak si říkám, co je to ta příležitost a jak ji člověk pozná. V dnešní době si lidé představují příležitost v podobě pracovního pohovoru, nebo setkání s atraktivní krasavicí, případně krasavcem.

8.12.2021 v 19:40 | Karma článku: 9.61 | Přečteno: 214 | Diskuse

Jan Šefranka

Broučkové

Říkalo se: "Poturčenec horší Turka." Po roce 1948 se u nás začaly napodobovat sovětské vzory. Mnoho lidí si stále na tu dobu u nás dobře pamatuje. A někteří převzali myšlenková paradigmata sovětských soudruhů.

21.10.2021 v 11:05 | Karma článku: 13.64 | Přečteno: 462 | Diskuse

Další články z rubriky Osobní

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 21.06 | Přečteno: 415 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.91 | Přečteno: 291 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 67 | Diskuse

Vlastík Fürst

Dě-da nebo dědek plesnivý

Blíží se jaro a s ním doba, kdy se do ulic vyrojí spousta lehce přioděných slečen a dam. A tak se možná my, co jsme většinově orientovaní, od těch krasavic zase dočkáme nějakého nelichotivého komentáře.

16.3.2024 v 8:30 | Karma článku: 26.76 | Přečteno: 572 | Diskuse
Počet článků 24 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 454

Jsem povoláním právník. Žil jsem dlouhá léta v cizině. Zajímám se o kulturní a politické dění. Někdy píši krátké povídky. Do nedávna jsem své blogy publikoval na bigbloger.lidovky.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...